Uz pomoć sluha dobijamo važne informacije

Čak i kada spavamo, još uvek čujemo. Za razliku od zatvorenih očiju, naše uši ostaju otvorene i spremne da nas upozore na sve što je potrebno. Zato koristimo alarm da bismo se ujutru probudili.

1. Podesite zvučnik ili priključite slušalice

2. Startujte online test sluha

3. Unesite e-mail i preuzmite rezultate

Tokom manje sigurnih perioda u našoj evoluciji, sposobnost da se probudimo kada smo u opasnosti je bila od vitalnog značaja. I zato ne čudi što smo evoluirali da vrlo brzo reagujemo na zvuk – brže nego što reagujemo na primer na dodir ili miris.

 

Zvuk može da prodre u našu svest, bez obzira u šta gledamo. Zato koristimo glasne zvukove poput sirena da upozorimo ljude na opasnost ili vanredne situacije. Sirena nam može reći da se sklonimo sa puta ili da potražimo sklonište.

 

Ovo je delimično zbog toga što glasan zvuk dobro privlači našu pažnju. Upozoravajući zvuk čini da reagujemo veoma brzo. Ovaj zvuk se širi u svim pravcima i ne morate da ga vidite. Možete da znate da je opasnost ili vozilo hitne pomoći u blizini čak iako niste u mogućnosti da vidite trepereće svetlo. I još dodatno, zvuk funkcioniše jednako dobro i danju kao i u mraku.

 

Ukoliko sumnjate da je Vaš sluh oslabljen i da ne čujete dobro, možete iskoristiti akciju i u Audiovox-u besplatno proveriti svoj sluh. Zakažite besplatni temin KLIKOM NA OVAJ LINK >>>

    Zakažite besplatnu proveru sluha!