Slušni aparati cene – Od čega zavisi cena slušnih aparata?

Cene slušnih aparata zavise od mnogih faktora i razlikuje se od proizvođača do proizvođača, pa ne čudi što je “Koliko košta slušni aparat?” jedno od čestih pitanja koje nam postavljaju klijenti i koje značajno utiče na njihovu odluku o kupovini. 

Kao uređaj koji treba da pomogne ljudima koji ne čuju dobro, slušni aparati imaju veliki raspon cene koji je uslovljen različitim nivoima tehnologije koja je sadržana u svakom pojedinom modelu, odnosno postoje određene cenovne klase slušnih aparata. Saznajte kako se formiraju cene slušnih aparata kod nas i izaberite uređaj najboljeg kvaliteta, uz mogućnost plaćanja do 12 mesečnih rata!

Cenovnik slušnih aparata

  Zakažite besplatnu proveru sluha!

  SLUŠNI APARATI CENE – FORMIRANE U SKLADU SA NAJNAPREDNIJOM TEHNOLOGIJOM

  Slušni aparati su proizvodi najnaprednije tehnologije i uvek su za korak ispred svih drugih proizvoda u elektronskoj industriji. Njih karakterišu zahtevi za vrhunskom minijaturizacijom, mala potrošnja energije i visoka pouzdanost u dugogodišnjem radu. Sva dofstignuća u elektronici, najčešće se prvo primene u industriji aparata za sluh.

  Upravo zato, cena aparata za sluh može biti visoka, ali opravdano.

  Uz kvalitetne i pažljivo izrađene slušne aparate, njihovi korisnici bolje čuju, lakše komuniciraju i obavljaju svakodnevne aktivnosti. Zato smo u Audiovox-u poseban akcenat stavili na kvalitet, inovativnost i napredne tehnologije i doneli Vam uređaje poslednje generacije.

  SLUŠNI APARATI CENOVNIK – NA OSNOVU ČEGA SE FORMIRA?

  Na formiranje cena slušnih aparata u Srbiji, kao i svuda u svetu,  utiče nekoliko faktora, pa pre nego što se krene u nabavku slušnih aparata, svaki korisnik treba da oprati pažnju na sledeće važne informacije:

  • Proizvođač: Trebalo bi da se raspitate odakle dolazi proizvođač i koliko dugo je na tržištu. Vodeći svetski proizvođači imaju sedište u Americi i Evropi;
  • Distributer: Trebalo bi da proverite kolika je distributivna mreža u Srbiji, koji je broj predstavništava i u kojim gradovima i da li distributer ima ugovor sa RFZO, što dodatno smanjuje troškove, jer je deo aparata finansiran od strane RFZO-a;
  • Osoblje: Procenite da li je osoblje stručno, dobro informisano i ima odgovore na Vaša pitanja (bilo da se tiču izbora slušnog aparata ili je potrebno da vam objasne kako funkcioniše određeno podešavanje slušnih aparata). U tom smislu važno je obratiti pažnju da li postoji podrška korisnicima, da li se naplaćuje i kada je dostupna;
  • Garancija: Proverite koji su uslovi garancije, šta je pokriverno garancijom i koliko ona traje;
  • Servis slušnih aparata: Raspitajte se u kom roku se otklanja kvar, kakav je proces servisiranja i kako se kreće cenovnik servisiranja aparata;
  • Proba aparata: Trebalo bi da se raspitate da li distrbuter ima opciju probe modela slušnih aparata i da li se ona naplaćuje, u kom roku treba da vratite aparat i slične informacije.

  Nakon što dobijete odgovore i razrešite nedoumice znaćete da li ste na pravom mestu koje Vam pruža odličan odnos troškova i kvaliteta. Naravno, presudni su kvalitet zvuka koji čujete sa novim aparatima, poboljšanje razumevanja govora i Vaše ukupno zadovoljstvo novim aparatima.

  Cene slušnih aparata u Srbiji i uslove plaćanja treba sagledati kao zbir svih ovih faktora jer kvalitetni aparati se ne kupuju često.

  Audiovox je distributer jednog od vodećih proizvođača – Oticon, koji je prepoznatljiv na ovom tržištu, nudi Vam demo uređaje za probu, redovan servis i efikasne popravke, kao i druge pogodnosti prilikom kupovine.

  U AUDIOVOXU U CENE SLUŠNIH APARATA ULAZI I KOMPLETNA USLUGA

  Kada su u pitanju Audiovox slušni aparati cena zapravo obuhvata kompletnu uslugu koju korisnik dobije da bi čuo bolje.

  Ova usluga počinje dolaskom u neki od Audiovox centara za sluh gde se obavlja početni razgovor sa defektologom i na osnovu audiometrije vrši procena koji su modeli odgovarajući za konkretni stepen oštećenja sluha.

  Nakon toga se probaju predloženi modeli, vrši se podešavanje u skladu sa stepenom oštećenja sluha i na kraju se na osnovu utiska i osećaja samog pacijenta bira slušni aparat koji najviše odgovara.

  Potom se prati napredak korisnika u boljem razumevanju govora i vrše dodatna podešavanja. To je stalan proces i veoma važna usluga koju korisnici dobijaju, kako bi se obezbedili najbolji uslovi za dobar sluh i godinama nakon kupovine aparata.

  Sve ove usluge koje su deo procesa u Audiovox-u obavljaju profesionalci, pa i njihova kompleksnost utiče na formiranje cene slušnih aparata. 

  OTICON SLUŠNI APARATI CENA – RAZLIKA IZMEĐU INOVATIVNIH APARATA I JEFTINIH IMITACIJA

  Prilikom procesa nabavke slušnih aparata treba biti obazriv jer su na tržištu pored slušnih aparata i razni uređaji koji mogu izgledati kao slušni aparat i koji se promovišu da pojačavaju zvuk.

  Ovi uređaji su obično veoma jeftini i mogu se na internetu nabaviti već za 5.000 dinara, za razliku od pravih slušnih aparata i mogu delovati primamljivo, ali treba biti svestan da ovo nije medicinsko pomagalo već zvučno pojačalo koje pojačava kompletan zvučni signal.

  Slušni aparati zvuk pojačavaju po različitim frekvencijama i prilikom podešavanja ovo se prilagođava oštećenju sluha svakog pojedinačnog korisnika, a jeftini uređaji koji pojačavaju kompletan signal mogu izazvati bol i oštetiti sluh na onim frekvencijama koje su bile sačuvane.

  Između pravih aparata za sluh koji su medicinska pomagala postoje razlike u ceni i one se obično ogledaju u nivou tehnologije i podrške korisniku. 

  Niske cene aparata povlače i nizak nivo tehnologije, manje opcija za korisnike kao i lošiji zvuk, slabiju podršku u vidu besplatnih podešavanja i saveta, garantnog roka i brzog servisa sa velikim lagerom delova itd.

  Kada su u pitanju Oticon slušni aparati cena po kojoj ih možete kupiti kod nas predstavlja najbolji odnos cene i kvaliteta koji ćete pronaći u Srbiji.

  Cene Oticon slušnih aparata kreću se od 60.000 dinara pa do 340.000 dinara.

  Audiovox je predvideo i mogućnosti ostvarivanja različitih popusta i uslova plaćanja. Sve ove informacije će Vam biti detaljno objašnjene prilikom Vaše posete, imaćete dovoljno vremena da postavite pitanja i dobijete odgovore koji Vas zanimaju.

  SLUŠNI APARATI PREKO SOCIJALNOG – DA LI SE OSIGURANJE MOŽE ISKORISTITI ZA PLAĆANJE?

  Za određena oštećenja sluha i kada su u pitanju slušni aparati za penzionere, deo sredstava dolazi iz RFZO-a, pa je to još jedna olakšica na koju možete računati prilikom kupovine.

  Nakon što vam vaš izabrani lekar izda uput za ORL lekara, potrebno je da odete na pregled, nakon čega će vam biti izdat nalog za nabavku slušnog aparata. 

  Prilikom kupovine civilni osiguranici mogu računati na podršku RFZO u iznosu 35.750 dinara ili 42.900 dinara, zavisno u koju kategoriju osiguranika su svrstani.

  Slična je situacija kod vojnih osiguranika, ali je iznos nešto drugačiji i iznosi 30.900 dinara.

  Cena slušnog aparata Vam se prilikom plaćanja može umanjiti za ovaj iznos.

  Kontaktirajte naš tim kako biste dobili informacije o potrebnoj dokumentaciji, o potencijalno drugačijoj proceduri za civilne i vojne osiguranike i kako biste saznali koja je cena slušnog aparata preko socijalnog.

  KONTAKTIRAJTE NAS I ODABERITE SLUŠNI APARAT – CENE KOJE ODGOVARAJU VAŠEM BUDŽETU

   Zakažite besplatnu proveru sluha!

   Forma za proveru sluha

   Za sve čiji su izbor kvalitetni slušni aparatI cenovnik igra važnu ulogu, te smo cenovne klase aparata formirali tako da svaki korisnik može pronaći uređaj po svojoj meri, uz prateće usluge i konsultacije sa profesionalcima.

   Uređaje premium kvaliteta koji će vas služiti dugi niz godina možete kupiti uz sukcesivno plaćanje, zahvaljujući posebnoj pogodnosti koju nudimo – plaćanje u 12 mesečnih rata.

   Kontaktirajte nas ili posetite u nekom od naših predstavništva širom Srbije i odaberite model slušnog aparata koji odgovara Vašim potrebama i izdvojenom budžetu!