Kako se formira cenovnik slušnih aparata

Koja je cena slušnih aparata je jedno od čestih pitanja koje nam postavljaju klijenti i koje značajno utiče na njihovu odluku o kupovini. Kao uređaj koji treba da pomogne ljudima koji ne čuju dobro, slušni aparati imaju veliki raspon cene koji je uslovljen različitim nivoima tehnologije koja je sadržana u svakom pojedinom modelu. Pogledajte kako se kreću cene slušnih aparata kod nas i šta utiče na njihovo formiranje!

Cenovnik slušnih aparata

Slušni aparati – cene aparata formirane u skladu sa najnaprednijom tehnologijom

Slušni aparati su proizvodi najnaprednije tehnologije i uvek su za korak ispred svih drugih proizvoda u elektronskoj industriji. Njih karakterišu zahtevi za vrhunskom minijaturizacijom, mala potrošnja energije i visoka pouzdanost u dugogodišnjem radu. Sva dofstignuća u elektronici, najčešće se prvo primene u industriji slušnih aparata.

Upravo zato, cene slušnih aparata mogu biti visoke, ali opravdano.

Uz kvalitetne i pažlivo izrađene aparate, njihovi korisnici bolje čuju, lakše komujniciraju i obavljaju svakodnevne aktivnosti. Zato smo u Audiovox-u poseban akcenat stavili na kvalitet, inovativnost i anpredne tehnologije i doneli Vam aparate poslednje generacije.

Kako se formira cenovnik slušnih aparata – na šta obratiti pažnju

Na formiranje cena slušnih aparata utiče nekoliko faktora, a prilikom kupovine, svaki korisnik treba da oprati pažnju na sledeće važne informacije:

 • Proizvođač; Trebalo bi da se raspitate odakle dolazi proizvođač i koliko dugo je na tržištu. Vodeći svetski proizvođači imaju sedište u Americi i Evropi.
 • Distributer; Trebalo bi da proverite kolika je distributivna mreža u Srbiji, koji je broj predstavništava i u kojim gradovima i da li distributer ima ugovor sa RFZO, što dodatno smanjuje troškove, jer je deo aparata finansiran od strane RFZO-a.
 • Osoblje; Procenite da li je osoblje stručno, dobro informisano i ima odgovore na Vaša pitanja. U tom smislu važno je obratiti pažnju da li postoji podrška korisnicima, da li se naplaćuje i kada je dostupna.
 • Garancija; Proverite koji su uslovi garancije, šta je pokriverno garancijom i koliko ona traje.
 • Servis slušnih aparata; Raspitajte se u kom roku se otklanja kvar, kakav je proces servisiranja i kako se kreću cene servisiranja aparata.
 • Proba aparata; Trebalo bi da se raspitate da li distrbuter ima opciju probe aparata i da li se ona naplaćuje, u kom roku treba da vratite aparat i slične informacije.

Nakon što dobijete odgovore i razrešite nedoumice znaćete da li ste na pravom mestu koje Vam pruža odličan odnos cene i kvaliteta. Naravno, presudni su kvalitet zvuka koji čujete sa novim aparatima, poboljšanje razumevanja govora i Vaše ukupno zadovoljstvo novim aparatima.

Cene slušnih aparata i uslove plaćanja treba sagledati kao zbir svih ovih faktora jer kvalitetni aparati se ne kupuju često.

Audiovox je distributer jednog od vodećih proizvođača – Oticon, koji je prepoznatljiv na ovom tržištu, nudi Vam demo aparate za probu, redovan servis i efikasne popravke, kao i druge pogodnosti prilikom kupovine.

Odabirom naših aparata možete biti sigurni da ste obavili pametnu kupovinu i dobili najbolji odnos cene i kvaliteta.

U Audiovoxu uz cene slušnih aparata dolazi kompletna usluga

U Audivoxu, cena slušnih aparata zapravo obuhvata kompletnu usluge koju korisnik dobije da bi čuo bolje.

Ova usluga počinje dolaskom u neki od Audiovox centara za sluh gde se obavlja početni razgovor sa defektologom i na osnovu audiometrije vrši procena koji su modeli slušnih aparata odgovarajući za konkretni stepen oštećenja sluha.

Nakon toga se probaju predloženi modeli, vrši se podešavanje u skladu sa stepenom oštećenja sluha i na kraju se na osnovu utiska i osećaja samog pacijenta bira slušni aparat koji najviše odgovara.

Potom se prati napredak korisnika u boljem razumevanju govora i vrše dodatna podešavanja. To je stalan proces i veoma važna usluga koju korisnici dobijaju, kako bi se obezbedili najbolji uslovi za dobar sluh i godinama nakon kupovine aparata.

Sve ove usluge koje su deo procesa u Audiovox-u obavljaju profesionalci, pa i njihova kompleksnost utiče na formiranje cene slušnih aparata. 

Oticon slušni aparati – cene inovativnih aparata i jeftinih imitacija

Prilikom procesa nabavke slušnih aparata treba biti obazriv jer su na tržištu pored slušnih aparata i razni uređaji koji mogu izgledati kao slušni aparat i koji se promovišu da pojačavaju zvuk.

Ovi uređaji su obično veoma jeftini, za razliku od pravih slušnih aparata i mogu delovati primamljivo, ali treba biti svestan da ovo nije medicinsko pomagalo već zvučno pojačalo koje pojačava kompletan zvučni signal.

Slušni aparati zvuk pojačavaju po različitim frekvencijama i prilikom podešavanja ovo se prilagođava oštećenju sluha svakog pojedinačnog korisnika, a jeftini uređaji koji pojačavaju kompletan signal mogu izazvati bol i oštetiti sluh na onim frekvencijama koje su bile sačuvane.

Između pravih aparata za sluh koji su medicinska pomagala postoje razlike u ceni i one se obično ogledaju u nivou tehnologije i podrške korisniku. Niske cene aparata povlače i nizak nivo tehnologije, manje opcija za korisnike kao i lošiji zvuk, slabijU podrška u vidu besplatnih podešavanja i saveta, garantnog roka i brzog servisa sa velikim lagerom delova itd.

Kontaktirajte nas i odaberite slušni aparat – cene koje odgovaraju Vašem budžetu

  Zakažite besplatnu proveru sluha!

  Za sve čiji su izbor kvalitetni slušni aparati, cene igraju važnu ulogu, te smo ih formirali tako da svaki korisnik može pronaći uređaj po svojoj meri, uz prateće usluge i konsultacije sa profesionalcima.

  Za teža oštećenja, deo sredstava dolazi iz RFZO-a, pa je to još jedna olakšica na koju možete računati prilikom kupovine.

  Kontaktirajte nas ili posetite u nekom od naših predstavništva širom Srbije i odaberite aparat koji odgovara Vašim potrebama i izdvojenom budžetu!