Sluh je deo naše civilizacije

Naše uši donose toliko toga u naš život. Bez čula sluha, svet bi bio veoma tiho mesto. Ali šta bismo još propustili? Evo nekih neverovatnih stvari koje čulo sluha čini za nas.

1. Podesite zvučnik ili priključite slušalice

2. Startujte online test sluha

3. Unesite e-mail i preuzmite rezultate

Zvuk je svuda, sve vreme. Kada se bilo šta pomeri stvara se zvuk. Najmanja četka, struganje ili tapkanje stvaraju sitne vibracije koje postaju zvuk. A svaki zvuk nosi neku informacije o svetu.

 

Zbog ovoga su životinje i ljudi razvili veoma osetljiv sluh koji tumači svet. U stvari, sve životinje mogu da čuju – iako su neke životinje slepe. Nakon miliona godina evolucije, naše uši su postale neverovatna oruđa koja oživljavaju svet.

 

Budući da nam je sluh uvek bio važan, izgradili smo svoj svet oko njega. Na primer, sistem spikera sa razglasa vam daje važne informacije dok prolazite železničkom stanicom. Takođe, aplikacije za navigaciju daju vam glasovne komande tako da možete slediti uputstva bez spuštanja pogleda.

 

Sve češće se koriste i elektronski zvučni signali kako bi korisnik bio obavešten, kao recimo obaveštenje da je vaša hrana spremna, da se računar pokreće ili da sigurnosni pojas u automobilu nije postavljen.

 

Uši nam pomažu i da stvari održavamo ispravnim. Škripanje nam govori da nešto treba podmazati. Zvukovi kuckanja nam govore da je stvarima potrebno održavanje. Zveckanja nam govore da je nešto labavo. Bez ovih jednostavnih tragova i signala život bi nam svakako bio komplikovaniji.

Ukoliko sumnjate da je Vaš sluh oslabljen i da ne čujete dobro, možete iskoristiti akciju i u Audiovox-u besplatno proveriti svoj sluh. Zakažite besplatni temin KLIKOM NA OVAJ LINK >>>

    Zakažite besplatnu proveru sluha!