5 saveta kako da izbegnete stres tokom provere sluha

Bez obzira da li imate zakazanu proveru sluha ili samo razmišljate da li da zakažete, pomisao na test sluha može biti porazan. Bilo koja vrsta testiranja nervira, a kada je nešto tako lično, nije ni čudo što o tome mnogo razmišljate. Ali ne plašite se! Naši saveti će vam pomoći da razumete šta možete očekivati.

1. Podesite zvučnik ili priključite slušalice

2. Startujte online test sluha

3. Unesite e-mail i preuzmite rezultate

Povedite nekoga sa sobom

Vrlo je dobra ideja da sa sobom povedete nekoga – člana porodice ili bliskog prijatelja. Prvi razlog, ako imate nekoga ko vas zna, pružiće vam emocionalnu i moralnu podršku. Drugi razlog, pomoći će vam da se setite informacija koje će vam audiolog reći. I na kraju, daće vam još jednu perspektivu na vaše oštećenje sluha – oni znaju kako to izgleda spolja.

 

Znajte šta možete očekivati

Prvo ćete uraditi proveru sluha. Ovo je test sluha sa čistim tonovima gde stavljate slušalice i slušate precizne, jasne zvukove. Čućete niz tonova u različitim jačinama zvuka. Ovo određuje koliko dobro čujete različite frekvencije zvukova.

Zatim radite test govora gde će audiolog izgovoriti nekoliko reči i zatražiti da ih ponovite. Ovaj test određuje koliko dobro razumete govor.

 

Pripremite se za uspeh

Osećaj pripremljenosti smanjuje anksioznost i pomaže vam da izvučete maksimum iz testa sluha. Pokušajte da odgovorite na ova pitanja u vezi sa svojim sluhom kako biste bili sigurniji:

  • Koje simptome oštećenja sluha imate? Koliko dugo ih već doživljavate? Da li imate oštećenje sluha na jedno uho ili na oba? Takođe možete pitati ljude da li su primetili neke promene u vašem sluhu

  • Da li ste imali hronične infekcije, povrede ili operacije u vezi sa ušima?

  • Da li ste ikada imali posao koji vas je izlagao jakoj buci?

Imate bilo kakvih pitanja? Zapišite ih tako da budete spremni da pitate svog stručnjaka za sluh. Evo i glavnog saveta: dođite 15 minuta pre zakazanog pregleda.

 

Sada je manje stresno nego što će biti

Odlaganje testiranja sluha može povećati anksioznost koju osećate zbog potrebe za akcijom. A ako imate oštećenje sluha, odlaganje rešenja zapravo može otežati kasnije korake. To je zato što se vaša sposobnost razumevanja govora brže degeneriše ako se oštećenje sluha ne tretira.

Sa oštećenjem sluha, vaši živci i mozak dobijaju manje stimulacije. Za oba je potrebna stimulacija da bi pravilno funkcionisali, a kad im ona nedostaje zbog oštećenja sluha, postepeno gube sposobnost raspoznavanja govora. Rešavanje situacije sa oštećenjem sluha sprečava degeneraciju, a takođe se izbegava ponovno učenje slušanja i navikavanja na zvuke koji se zaborave.

 

Dobar stručnjak za negu sluha = Vi ćete biti mirne glave

Gde god želite da potražite rešenje za svoj sluh, morate da budete sigurni u svoj izbor. Ako vaš test pokaže da imate oštećenje sluha, vaš stručnjak za sluh mora biti u mogućnosti da predloži slušna pomagala koja odgovaraju vašoj vrsti oštećenja sluha, vašem načinu života i vašem budžetu.

Audiovox vam garantuje stručnjake koji svakodnevno pomažu ljudima poput vas. Možemo odrediti stanje vašeg sluha i ponuditi širok spektar modela slušnih aparata – ako vam trebaju. Omogućićemo Vam da isprobate slušne aparate kako biste mogli da osetite kako je nositi ih i da iskusite kako dobro funkcionišu pre nego što ih kupite. Štaviše, sva naša predstavništva moraju da ispunjavaju veoma visok nivo usluge, kako bi vam uvek pružili najbolje rešenje za Vaš sluh.

Da li ste zakazali proveru sluha? Pronađite Audiovox predstavništvo u svojoj blizini i zakažite proveru sluha već danas, zakažite svoj besplatni termin odmah  KLIKNITE OVDE

 

    Zakažite besplatnu proveru sluha!