Prijatelj Audiovox-a postao Evropski prvak u šahu

U periodu od 07. do 12. jula u Lundu (Švedska) održano je prvo pojedinačno prvenstvo Evrope u šahu za osobe oštećenog sluha. Prijatelj Audiovox-a, šahista VLADIMIR KLASAN, postao je pojedinačni EVROPSKI PRVAK U ŠAHU za osobe sa oštećenim sluhom! Audiovox je pored velike podrške i profesionalne pomoći koju pruža Vladimiru bio i sponzor putovanja na ovaj turnir.

1. Podesite zvučnik ili priključite slušalice

2. Startujte online test sluha

3. Unesite e-mail i preuzmite rezultate

Nastupilo je 25 šahista iz svih delova Evrope. Srbiju su predstavljali internacionalni majstor Vladimir Klasan, bivši svetski prvak, i majstorski kandidat Dragan Moldovanović. Sudbina je odredila da se njih dvojica sastanu baš u prvom kolu, što je bilo nezgodno jer su veoma dobri prijatelji. Vladimir je nakon slabe igre uspeo da se konsoliduje i zabeleži pobedu. Ključni momenat turnira se desio u 3. kolu kad je savladao Italijana Duilija Kolutisa koji je važio za glavnog favorita za zlatnu medalju. Od tada je krenuo da pobeđuje i na kraju je uspeo da osvoji titulu prvaka Evrope! Dragan Moldovanović je igrao vrlo dobro i na kraju osvojio odlično 8. mesto.

 

„Ovo mi je, uz svetsko zlato, najdraži uspeh u karijeri. Ovom prilikom bih se zahvalio kompaniji Plamen iz Inđije gde sam zaposlen, pre svega Marku i Janku Krtolici koji mi dozvoljavaju da odsustvujem s posla, da bih mogao nesmetano učestvovati na takmičenjima. Takodje ogromnu zahvalnost dugujem i firmi Audiovox koja mi je nesebično pomogla da otputujem na šampionat, pri tom nastavljajući da investira u moju šahovsku karijeru!“ – izjavio je Vladimir povodom uspeha na turniru u Švedskoj.

 

ČESTITAMO VLADIMIRU NA OVOM VELIKOM USPEHU I NADAMO SE BUDUĆIM TITULAMA !!!

(još fotografija sa takmičenja možete videti u galeriji ispod)

    Zakažite besplatnu proveru sluha!