Još jedan uspeh paraolimpijca Rastka Jokića

Naš paraolimpijac Rastko Jokić, čiju sportsku karijeru podržava Audiovox, učestvovao je kao deo reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u gađanju vazdušnim oružjem od 13. do 19. marta 2022. godine u gradu Hamar u Norveškoj.

1. Podesite zvučnik ili priključite slušalice

2. Startujte online test sluha

3. Unesite e-mail i preuzmite rezultate

Rastko Jokić je osoba sa invaliditetom i bavi se streljaštvom godinama unazad i za to vreme je postigao vrhunske sportske rezultate. Višestruki je osvajač medalja i pehara na mnogim svestkim kupovima a osvajao je i prvenstva Srbije u gađanju vazdušnim oružjem. Na paraolimpijskim igrama u Riju 2016. je zauzeo šesto mesto u finalu u disciplini 25 metara sport pištolj, to je ujedno bio njegov najbolji plasman na igrama. Zbog tih svetskih rezultata i postignuća Srbija mu je dodelila Majsku nagradu, kao najveće sportsko priznanje od naše drzave.

Evropsko prvenstvo u Norveškoj je bilo održano samo za vazdušni program 10 metara a Rastko se takmičio u disciplini P1 vazdušni pištolj 10 metara.
Bio je prvi po rezultatu u kvalifikacijama a nakon toga u finalu je završio na 7. mestu.

Ekipno u sastavu Rastko Jokić, Živko Papaz i Sredo Radović osvojili su zlatnu medalju, čestitamo momci na ovom velikom uspehu!

    Zakažite besplatnu proveru sluha!