AUDIOVOX USPEŠNO ODRŽAO JOŠ JEDNU AKCIJU „ČUTI I RAZUMETI“

Tradicionalna humanitarna akcija „ČUTI I RAZUMETI“ posvećena osobama sa oštećenim sluhom održana je u subotu 24. septembra po jedanaesti put. Ova humanitarna akcija se od 2012. godine održava krajem septembra povodom Svetske nedelje gluvih i nagluvih osoba a ove godine učesnici akcije su se družili u Novom Sadu.

AUDIOVOX USPEŠNO ODRŽAO JOŠ JEDNU AKCIJU “ČUTI I RAZUMETI”

Kao i prethodnih godina akciji su prisustvovala deca sa oštećenim sluhom iz cele Srbije, bila su prisutna deca iz specijalnih škola za decu oštećenog sluha iz Novog Sada, Beograda, Jagodine, Subotice i Kragujevca. Učesnici akcije „ČUTI I RAZUMETI“ okupili su se u Novom Sadu na Petrovaradinskoj tvrđavi. Organizaciju ovogodišnje humanitarne akcije pomogli su hotel Leopold, Gradska uprava Novog Sada, Turistička organizacija Novog Sada, Muzej grada Novog Sada i mnogi drugi. Akciju su svojim prisustvom podržali i Dečije selo iz Sremske Kamenice predvođeno Teodorom Mladenović koju Audiovox stipendira kao i paraolimpijac Rastko Jokić čiju sportsku karijeru Audiovox podržava.

AUDIOVOX USPEŠNO ODRŽAO JOŠ JEDNU AKCIJU “ČUTI I RAZUMETI”

Ovogodišnju humanitarnu akciju „ČUTI I RAZUMETI“ otvorio je Prljavi Inspektor Blaža a zatim se prisutnima u ime organizatora akcije obratila Gorica Mladenović, menadžerka kompanije Audiovox. Ona je pored kratkog istorijata akcije podsetila na cilj ove akcije i dosadašnje rezultate od kojih su najbitniji produženje nabavke 2 aparata preko zdravstvenog fonda za mlade sa 18 na 26 godina života na redovnom školovanju i skrining sluha u svim porodilištima u Srbiji. Zatim su se učesnicima akcije obratili dr Lidija Tomaš, načelnica Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu i Prof dr Zoran Komazec, orl specijalista i prodekan za nastavu na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu koji su pozdravili prisutne učesnike akcije iz cele Srbije i pružili podršku osobama sa oštećenim sluhom.

AUDIOVOX USPEŠNO ODRŽAO JOŠ JEDNU AKCIJU “ČUTI I RAZUMETI”

Posle formalnog otvaranja akcije usledio je muzički deo programa gde su prvi nastupili dugogodišnji prijatelji akcije, mešovito inkluzivni hor ISON, zatim su nastupili novosadski muzičari Bili King i na kraju Branimir Rosić sa svojim Avanturama leteće gitare. Nakon završenog muzičkog dela programa usledilo je zajedničko slikanje a zatim su učesnici humanitarne akcije „ČUTI I RAZUMETI“ u pratnji vodiča Turističke organizacije Novi Sad obišli tvrđavu Petrovaradin i Muzej grada Novog Sada i upoznali se sa bogatom istorijom ovog grada. Nakon toga je organizator akcije obezbedio hranu i osveženje za sve učesnike i priveo kraju još jedno druženje sa decom oštećenog sluha.