PROF. DR BOŽIDAR RAIČEVIĆ

81 godina
PROF. DR BOŽIDAR RAIČEVIĆ

Zovem se Božidar Raičević, profesor Univerziteta u penziji.

Završio sam Ekonomski fakultet, a doktorirao sam na Pravnom fakultetu u Beogradu. Bavim se Javnim finansijama i Poreskim pravom.

Dugo godina sam bio zamenik i direktor Ekonomskog instituta.

Ne čujem od predškolskog doba (posledica lečenja streptomicinom).

Od osnovne škole sam nosio slušne aparate: od najvećih, kao kutija cigareta do ovih poslednjih, zaušnih, nabavljenih kod AUDIOVOX-a.

Od 1963 godine po operaciji ostao sam bez sluha na levom uhu, dok je desno dodatno oslabilo.

I dalje sam aktivan, kao profesore emeritus. Realizujem diplomsku, master i doktorsku nastavu, ispitujem na sva tri nivoa i mentor sam za brojne diplomske, master i doktorske radove.

Član sam bio brojnih domaćih i inostranih stručnih radnih grupa i redakcija domaćih i inostranih časopisa, a mnoge sam predvodio.

Rano sam shvatio da stid, sram i kompleks zbog nošenja aparata moram da eliminišem. Govorio sam sebi da sam gluv ali da nisam glup! Razlika je samo jedno slovo, a u stvari razlika je život!

Živim punim intezitetom, mnogo prijatelja imam, sjajnu porodicu, nadprosečne ćerku i unuku, puno putujem.

Aparate sam mnoge probao, sa ovih skoro 60 godina koliko ih nosim (nije ih bilo do 50-60 tih godina!), ali su mi od prvog dana odgovarali OTICON aparati i saradnja sa AUDIOVOX-om.

OTICON aparat koji nosim, uz savete surdoaudiologa iz AUDIOVOX-a mi dozvoljava puno korišćenje i fiksnog i mobilnog telefona. Uz to, podrazumeva se redovno servisiranje kod servisera AUDIOVOX-a.

Zakažite besplatnu proveru sluha!