FILIP MANČIĆ

25 godina
FILIP MANČIĆ

Zovem se Filip Mančić, sa 16 meseci sam se razboleo od meningitisa i posle velike borbe za moj život sve se završilo dobro, ali ne po moj sluh. Prohodao sam po drugi put, vratila mi se kompletna motorika i tada smo počeli sa dijagnostikom sluha i rehabilitacijom govora.

Od svoje treće godine nosim slušne aparate obostrano. Usledio je dugogodišnji rad sa audio kućama, logopedima i sa majkom kod kuće. Završni rezultat svega toga usledio je završetkom redovne osnovne i srednje škole sa odličnim uspehom, a zatim upisom na fakultet, smer softversko inžinjerstvo. Na takmičenju, sa timom, osvojio sam prvo mesto za ideju mobilne aplikacije.

U društvu sam uvek bio dobro prihvaćen i uopšte nisam bio sklon kompleksima. Vozim automobil i bavim se rekreativnim biciklizmom. Sa svojih 97% oštečenja sluha, gde razumem govor samo na desno uvo, mnogi ljudi koje susrećem ne prepoznaju da sam slušno oštećena osoba, dok ne vide slušne aparate. Sebe ne smatram osobom sa hendikepom, oštećenje sluha me ne sprečava u daljem napredovanju, a svoje neuspehe ne pripisujem mom oštećenju sluha.

Sa Audiovox-om imam najdužu i najbolju saradnju i uvek su mi izlazili u susret. Imali su dovoljno razumevanja i strpljenja da, što je više moguće, poboljšaju moj sluh i takođe da mi život učine lakšim. Verujem u to da moj život ne bi bio kvalitetan bez Audiovox-a i OTICON slušnih aparata.

Zakažite besplatnu proveru sluha!