Audiovox podržao šampiona u streljaštvu i paraolimpijca Rastka Jokića

Kao još jednu od svojih društveno odgovornih aktivnosti kompanija Audiovox je nedavno odlučila da podrži sportsku karijeru mladog i talentovanog šampiona u streljaštvu paraolimpijca Rastka Jokića.

1. Podesite zvučnik ili priključite slušalice

2. Startujte online test sluha

3. Unesite e-mail i preuzmite rezultate

Ovaj mladi srpski paraolimpijac je svojim duhom i istrajnošću da uprkos problemima postane šampion inspirisao Audiovox da podrži njegovu sportsku karijeru i učestvuje u pokrivanju dela troškova koji nisu mali.

 

Rastko Jokić je osoba sa invaliditetom i bavi se streljaštvom već 9 godina i za to vreme je postigao vrhunske sportske rezultate. Osvojio je prvo mesto na 50 metara malokalibarskim pištoljem na Evropskom prvenstvu u Alikanteu (Španija) 2013 godine. Iste godine je osvojio bronzanu medalju na 10 metara vazdušnim pištoljem. Takođe je osvojio još 2 ekipne medalje na istom tom takmičenju. Višestruki je osvajač medalja i pehara na mnogim svestkim kupovima tokom ovih 9 godina. Na paraolimpijskim igrama u Riju 2016. je zauzeo šesto mesto u finalu u disciplini 25 metara sport pištolj, to je ujedno bio njegov najbolji plasman na igrama.

U julu 2019. godine je na svetskom kupu u Osijeku postavio novi svetski rekord na 50 metara malokalibarskim pištoljem i samim tim ubedljivo osvojio prvo mesto.

 

Zbog tih svetskih rezultata i postignuća Srbija mu je dodelila Majsku nagradu, kao najveće sportsko priznanje od naše drzave.

 

Audiovox podržava Rastkovu sportsku i životnu borbu i veruje da su najveći uspesi tek pred njim i da će u budućnosti još mnogo puta obradovati Srbiju sa vrednim medaljama.

    Zakažite besplatnu proveru sluha!