Audiovox po sedmi put organizovao akciju ČUTI I RAZUMETI

1. Podesite zvučnik ili priključite slušalice

2. Startujte online test sluha

3. Unesite e-mail i preuzmite rezultate

U petak 21. septembra 2018. godine društveno odgovorna akcija ČUTI I RAZUMETI je održana po sedmi put a ove godine mesto održavanja akcije je bilo Lutkarsko pozorište u Nišu. Ova tradicionalna akcija se od 2012. godine održava krajem septembra povodom Svetske nedelje gluvih i nagluvih osoba. Audiovox je pokrenuo ovu akciju sa ciljem da deci sa oštećenim sluhom pokaže da su sastavni deo ovog društva i da se skrene pažnja javnosti na njihove probleme i potrebe.

 

Mesto okupljanja svih učesnika akcije „ČUTI I RAZUMETI“ bilo je Lutkarsko pozorište u Nišu a u organizaciji ovogodišnje akcije puno su pomogli i Škola za decu oštećenog sluha Bubanj iz Niša kao i Turistička organizacija Niš, a medijski pokrovitelj je bila TV Kopernikus.

I ove godine najbrojniji učesnici akcije su bila deca sa oštećenim sluhom iz cele Srbije, prisustvovala su deca iz specijalnih škola za decu oštećenog sluha iz Subotice, Novog Sada, Beograda, Zemuna, Kragujevca, Jagodine i Niša.

 

U ime organizatora prisutnima se obratila Jela Mrmak, direktorka kompanije Audiovox: „Naša poruka je da skrenemo pažnju društvu na potrebe osoba oštećenog sluha, na to malo slušanja i uzajamnog razumevanja. Očekujemo da ćemo imati podršku kakvu smo imali i do sada. Poslednjih godina smo svedoci da je Republički Fond prihvatio na sebe teret nabavke pomagala za sve dobre đake, za sve studente do kraja studija, što je jedna divna, lepa i veoma važna stvar. “

 

Nakon toga učesnike akcije pozdravili su direktorka škole Bubanj Snežana Čarapić i Vladimir Klasan, bivši svetski prvak i aktuelni evropski i olimpijski šampion u šahu za osobe sa oštećenim sluhom a u muzičkom delu manifestacije nastupio je Dejan Najdanović poznatiji kao Najda, bivši pevač grupa Smak i Generacija 5. U drugom delu programa je prikazana predstava „Alisa u zemlji čuda“ koju izvode učenici škole Bubanj koji su se na kraju i poklonili publici.

 

Nakon dela programa u Lutkarskom pozorištu i zajedničkog slikanja, učesnici humanitarne akcije su u pratnji vodiča Turističke organizacije Niš posetili tvrđavu gde su se upoznali sa njenom bogatom istorijom. Na kraju druženja usledila je poseta školi Bubanj gde su svi učesnici akcije imali organizovan ručak tokom koga su se dogovarala neka sledeća druženja.

    Zakažite besplatnu proveru sluha!